Alfredo Pérez Rubalcaba a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres (Foto: Reuters)
Alfredo Pérez Rubalcaba a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest divendres (Foto: Reuters)
Madrid

El govern espanyol tramita la sol·licitud d'extradició d'Arturo Cubillas

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Alfredo Pérez Rubalcaba ha reconegut que el govern espanyol ha acordat aquest divendres sol·licitar a Veneçuela l'extradició del suposat enllaç d'ETA Arturo Cubillas, deportat l'any 1989 a aquest país caribeny. Així, es pretén que sigui jutjat a l'estat espanyol per la causa en què s'investiga la relació amb ETA i les FARC colombianes, que instrueix el jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco.

Actualitzat
El vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que l'executiu ja ha tramitat la instrucció de l'Audiència Nacional de traslladar a Veneçuela la petició d'extradició del suposat enllaç d'ETA al país caribeny, Arturo Cubillas Fontán.

"S'ha sol·licitat aquesta extradició per instrucció del jutge de l'Audiència Nacional, Eloy Velasco, i s'ha sol·licitat d'acord amb diferents delictes que tenen a veure amb el terrorisme", ha explicat Rubalcaba en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons ha dit, el govern espanyol "ja ha donat tràmit a aquesta petició i ha sol·licitat l'extradició de Cubillas".

Rubalcaba també ha aprofitat per dir que tot i tenir present que a l'entorn d'ETA s'ha encetat un debat, la política antiterrorista del govern es manté inalterable.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut