País Basc

El president del PSE/EE declararà com a testimoni de la defensa en el judici contra Otegi

El president del PSE/EE, Jesús Eguiguren, declararà el proper 11 de novembre com a testimoni de la defensa en el judici contra el dirigent de l'esquerra abertzale Arnaldo Otegi, acusat d'un delicte d'enaltiment del terrorisme que presumptament hauria comès en l'acte del velòdrom d'Anoeta el 2004.

Actualitzat
Eguiguren, que va rebre a finals de setembre la citació per declarar com a testimoni, a petició de la defensa dels acusats, declararà el proper dia 11 a la sala segona de l'Audiència Nacional, que jutjarà Otegi i els també dirigents de l'esquerra abertzale Joseba Permach i Joseba Álvarez. Tots tres van ser processats el desembre de 2008 pel magistrat Eloy Velasco i Iñigo Balda per un delicte d'enaltiment del terrorisme i un altre de detenció il·legal per la seva participació en l'acte polític del velòdrom d'Anoeta el 2004 en la primera actuació de la formació després que el Tribunal Suprem la il·legalitzés el març de 2003.

Segons el jutge, en aquell acte, que "pretenia donar a conèixer el programa d'actuació de Batasuna", es va projectar un vídeo recopilatori de detencions d'etarres, comunicats de la banda terrrorista, concentracions a favor de presos i imatges de tots els dirigents de Batasuna i membres d'ETA morts durant els últims 25 anys.

Otegi ja va ser jutjat el passat mes de gener per l'homenatge el 2005 al pres etarra José María Sagarduy a Amorebieta i ja va ser condemnat a divuit mesos de presó. També està pendent de la data d'obertura del judici per Bateragune.


Anar al contingut