Barcelona

El president Montilla assegura que el temps del tripartit "ha passat" i que no es reeditarà

El president de la Generalitat, José Montilla, anuncia que no reeditarà el pacte de govern amb ERC i ICV. "El tripartit ha fet un gran servei però el seu temps ha passat", ha explicat Montilla en un acte al Liceu de Barcelona. El president de la Generalitat i primer secretari del PSC ha assegurat que no sacrificarà els seus principis ni els principis socialistes "per un grapat de vots al Parlament de Catalunya a canvi de ser investit president de la Generalitat". I ha basat aquesta decisió en el fet que, segons el seu parer, els programes amb què els seus socis de govern concorren a aquests comicis són incompatibles amb el programa dels socialistes catalans.

Actualitzat
No hi haurà un tercer govern tripartit. Ho ha anunciat aquest diumenge el president de la Generalitat. En un acte al Liceu de Barcelona, José Montilla ha dit: "No reeditarem el tripartit encara que sumem." El president i primer secretari del PSC ha justificat la seva decisió en el fet que, segons el seu parer, el programa dels socialistes catalans és incompatible amb els programes amb què concorren a les eleccions els seus socis de govern actuals, ERC i ICV.

Segons Montilla, els socialistes catalans han fixat un "full de ruta" que no estan disposats a sacrificar "per altres interessos", i ha defensat una etapa que representi "un punt i a part". "Ni canviaré els meus principis ni els vostres principis -ha sentenciat Montilla davant els militants que han acudit a l'acte- per un grapat de vots al Parlament de Catalunya a canvi de ser investit president de la Generalitat."

El president s'ha mostrat partidari de bastir "ponts amb Espanya"; ha tornat a rebutjar el que considera "camins incerts, aventures o dreceres" i també ha carregat contra els qui, segons el seu parer, volen "potenciar una nova era d'enfrontament entre Catalunya i la resta d'Espanya".

Pel que fa al pròxim govern de la Generalitat de Catalunya, Montilla ha apostat per un "govern paritari però sense quotes ni més ànimes que el catalanisme social". I ha insistit que els objectius que s'hauria de fixar el pròxim govern català són el creixement econòmic i la cohesió social.

Montilla ha volgut destacar que el tripartit ha fet, segons ha dit, "un gran servei", però ha reconegut que no ha assolit tots els seus objectius: "No hem pogut complir tots els compromisos amb la gent, no podem estar satisfets quan hi ha 500.000 catalans a l'atur."
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut