Mataró

Troben dos indigents morts per mossegades de gos en una zona d'horts a Mataró

Dos indigents, un home de 60 anys i una dona de 55, han mort en una zona d'horts i barraques il·legals pròxima al centre comercial de Mataró Parc a causa de les mossegades d'una vintena de gossos. Els Mossos, que han donat per tancada la investigació després de conèixer el resultat de les autòpsies, han descartat una baralla entre tots dos i la intervenció de terceres persones. L'Ajuntament de Mataró havia obert recentment un expedient per desallotjar les barraques, i la protectora de la ciutat tenia previst recollir els animals.

Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís d'un testimoni a les onze de la nit de divendres. En arribar al lloc dels fets, una zona d'horts i barraques situada entre l'autopista del Maresme i la deixalleria de Mataró, es van trobar les víctimes ja mortes així com una vintena de gossos agressius, alguns tancats en gosseres molt rudimentàries. Els cadàvers presentaven nombroses mossegades de gos.

Fins a no tenir els resultats de les autòpsies no s'ha descartat cap hipòtesi però finalment s'ha confirmat que les mossegades dels animals van provocar la mort als dos indigents, que haurien mort dessagnats. En la investigació hi han treballat uns cinquanta agents.

L'home mort vivia en una barraca del barri de la Llàntia, a Mataró, des de feia almenys uns tres anys. La dona sembla que viuria pel seu compte en algun altre lloc però que el visitava sovint. L'home convivia amb una vintena de gossos a la parcel·la.

La Protectora d'Animals de Mataró i els agents rurals ja havien alertat l'Ajuntament de les condicions en què estaven aquests animals i des de la protectora han assegurat que tenien catorze gàbies preparades per anar-los a recollir tan aviat com s'acabessin els tràmits de l'Ajuntament per poder-ho fer. A més, l'Ajuntament tenia previst desallotjar les barraques.

Durant la intervenció policial es va haver d'abatre dos dels gossos; l'un va morir a l'acte i l'altre l'han portat ferit a la protectora de Mataró. La resta de gossos que hi havia els han hagut de traslladar sedats a la protectora.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut