Imatge del Google Street View
El Google Street View torna a estar esquitxat per la polèmica.
Barcelona

Google reconeix que va recollir dades confidencials de ciutadans mentre elaborava l'aplicació Street View

Google ha reconegut que va recollir dades confidencials de ciutadans d'una trentena de països mentre elaborava la seva aplicació Street View entre el 2006 i el 2010. L'empresa ha admès que els cotxes que utilitzava per capturar les imatges de les ciutats que anirien a l'aplicació van captar les xarxes sense fils de les zones on s'estava treballant i també part del contingut de les transmissions. Entre aquestes dades s'ha trobat adreces de correu electrònic i contrasenyes.

Actualitzat
Google ja ha demanat disculpes per la captació d'aquestes dades personals i ha assegurat que les destruirà el més aviat possible. De fet, abans que Google reconegués que havia aconseguit dades confidencials, cinc països europeus, entre ells Espanya, ja havien denunciat aquests fets.

De fet, ara fa uns dies, l'Agència Espanyola de Protecció de Dades va obrir un expedient sancionador a Google per captar sense permís dades personals mentre configurava a Espanya la seva aplicació Street View. Google ha reconegut que la captació va ser aleatòria, va afegir que es va produir per error i que les dades no s'han utilitzat.
Anar al contingut