Madrid

Ignasi Guardans, destituït de la direcció general de Cinema

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha destituït Ignasi Guardans, director de l'Institut de Ciències i Arts Audiovisuals. El cessament es farà oficial al Consell de Ministres d'aquest divendres i arriba just després de la remodelació de l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. La decisió s'hauria pres després d'un llarg procés de pèrdua de confiança, segons han assegurat des del Ministeri de Cultura, una explicació que Guardans no comparteix. Ignasi Guardans feia un any i mig que ocupava el càrrec.

Actualitzat
Guardans, de 46 anys, va ser diputat al Parlament de Catalunya (1995-1996) i al Congrés dels Diputats (1996-2004) per CiU. Va accedir a la direcció de l'Institut de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals el 24 d'abril del 2009, cosa que el va obligar a deixar el Parlament Europeu, d'on era diputat des del 2004. El nomenament va sorprendre pel fet que Guardans militava a CiU

La seva gestió al capdavant de Cinema ha aixecat crítiques, sobretot per la distribució d'ajudes prevista a la llei del cinema.

Entre els crítics amb la gestió de Guardans hi ha cineastes com Fernando Trueba, Miguel Albaladejo i Salvador García Ruiz.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut