L'Havana

Espanya acollirà vuit presos polítics més alliberats per Cuba

Espanya acollirà vuit nous presos polítics cubans. Tres d'ells ja estan en camí i els altres cinc viatjaran pròximament després que aquest dijous l'arquebisbat de l'Havana anunciés el seu alliberament. La notícia va arribar poques hores després de saber-se que el Parlament Europeu havia concedit el Premi Sàkharov a la llibertat de consciència al dissident cubà Guillermo Fariñas. Amb aquestes noves arribades Espanya ja haurà acollit 44 excarcerats cubans després de l'acord assolit el passat mes de juliol entre les autoritats cubanes, l'Església d'aquest país i el govern espanyol per alliberar una cinquantena de dissidents polítics empresonats.

Actualitzat
Els tres opositors que viatgen rumb a Espanya són Ciro Pérez Santana, condemnat el 1994 a 20 anys de presó; Arturo Suárez Ramos, que ha complert ja 22 dels 30 anys als quals va ser condemnat i Rolando Jiménez Posada, sentenciat a 12 anys el 25 d'abril de 2003.

Els altres cinc que arribaran aviat són Juana María Nieves Mena, detinguda el 1999 i condemnada a 15 anys de presó per pirateria;  Domingo Ozuna Mederos, arrestat el 2000 i condemnat també a 15 anys per pirateria; Juan Francisco Marimón Gómez, detingut el 2003 sota les acusacions de terrorisme i sentenciat a 10 anys; Misael Mena, arrestat el 1999 i condemnat a 17 anys per delictes de pirateria i lesions, i José Luis Ramil Navarro, de qui la Comissió Cubana de Drets Humans i Reconciliació Nacional no disposa d'informació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut