Zapatero posa amb els nous ministres del seu govern. (Foto: EFE)
Zapatero posa amb els nous ministres del seu govern. (Foto: EFE)
Madrid

Rubalcaba: les prioritats del govern són la recuperació de l'economia i el treball garantint la cohesió social

El Consell de Ministres d'aquest divendres ha estat precedit per una foto de família, la del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb les sis cares noves del seu gabinet. En acabar, el nou home fort de l'executiu, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha estrenat com a portaveu. I ho ha fet assegurant que l'objectiu d'aquest nou executiu és treballar per la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball garantint la cohesió social. Amb tot, ha advertit que caldrà continuar les reformes que ja s'han posat en marxa. Rubalcaba ha destacat també el "compromís" de Bibiana Aído i Beatriz Corredor per haver acceptat la rebaixa en el seu càrrec, després d'haver passat de ministres a secretàries d'Estat en les àrees d'Igualtat i Habitatge, respectivament.

Actualitzat
En la seva primera roda de premsa com a portaveu del govern, Pérez Rubalcaba ha destacat el "compromís" de Bibiana Aído i Beatriz Corredor amb el govern per haver acceptat la rebaixa en el seu càrrec, després d'haver passat de ministres a secretàries d'Estat en les àrees d'Igualtat i Habitatge, respectivament, una cosa que, segons ha dit, no és freqüènt i és la primera vegada que passa en la història d'Espanya. El nou portaveu del govern ha afegit que, amb aquesta decisió, el president José Luis Rodríguez Zapatero "ha volgut enviar un missatge a la ciutadania" per dir-li que "són importants les polítiques, i les polítiques seguiran", i ha reconegut que es tracta d'"un esforç d'austeritat, molt més pedagògic que pressupostari". En qualsevol cas, ha remarcat que les polítiques d'habitatge i igualtat continuen sent prioritàries per al gabinet.

El nou home fort del govern espanyol, que s'ha estrenat amb una declaració de principis manifestant que la transparència i voluntat de servei es mantindran al departament de comunicació i el Ministeri de Presidència, ha manifestat que la recuperació de l'economia i del treball són les prioritats del govern. Una recuperació que es farà amb un major esforç d'austeritat, acompanyada de reformes que estan en marxa, com la reforma laboral, i garantint "per sobre de tot" la cohesió social. I és que "el govern no abandonarà per atendre els que més ho necessiten". Aquesta política, ha reconegut el ministre de l'Interior, suposarà sacrificis per als ciutadans.

Finalment, Rubalcaba ha manifestat que ja ha començat la recuperació econòmica. I, en aquest sentit, ha assegurat que el camí s'ha iniciat. "Tenim confiança i ens basem en la nostra experiència que sempre ens n'hem sortit". Així doncs, ha sentenciat: "Transmetre confiança també és el nostre objectiu"

Foto de família


Abans els sis nous ministres, ja sigui perquè s'incorporen de nou o per canvis en les seves funcions, s'han fotografiat amb José Luis Rodríguez Zapatero a les escales de La Moncloa. Durant tres minuts han ofert els seus millors somriures als nombrosos fotògrafs i càmeres que tenien davant i s'han mostrat distesos.

No hi ha hagut, però, la tradicional foto de família al complet. La imatge del gabinet més reduït de Zapatero haurà d'esperar, perquè no hi era la vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, que és a Seül per assistir a la reunió del G-20.

La primera a arribar ha estat la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín. L'han seguida el substitut de Celestino Corbacho al capdavant de Treball i Immigració, Valeriano Gómez; el titular de la Presidència, Ramón Jáuregui, i la nova cap de la diplomàcia exterior espanyola, Trinidad Jiménez.

Jiménez ha acudit sense la cartera d'Exteriors i, en ser preguntada per això, ha explicat que encara no li havien canviat el cartell i "no posava ministra". També sense cartera s'ha presentat la independent i ministra de Medi Ambient, Rural i Marí, Rosa Aguilar. Preguntada per si se l'havia oblidat, Aguilar ha contestat que "de moment, la carpeta".

L'últim a arribar ha estat el nou home fort del govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, que portava la cartera que utilitza normalment. Ha dit que posaria amb la nova un altre dia. Rubalcaba va aprofitar l'acte de presa de possessió dels nous ministres per fixar ja els objectius d'aquest nou executiu: treballar per la recuperació econòmica i la creació de llocs de treball garantint la cohesió social, tot i que ha avisa que caldrà continuar amb les reformes ja posades en marxa.

Minuts després de la seva arribada ha tornat a creuar la porta, aquesta vegada amb el president i els seus nous companys. Cadascú tenia el seu lloc assignat, ells a la dreta, elles a l'esquerra, i han aguantat estoicament la pluja de flaixos.


Anar al contingut