Barcelona

La visita del Papa a Barcelona costarà més d'1 milió d'euros a les administracions catalanes

El cost de la visita del Papa a Barcelona continua creixent. A les administracions catalanes els valdrà com a mínim més d'1 milió d'euros. D'aquesta xifra, 700.000 corresponen a les despeses de l'Ajuntament de Barcelona, i 350.000 a la Generalitat. A aquesta quantitat s'hi han de sumar els 700.000 euros que haurà de pagar l'arquebisbat, 400.000 dels quals són aportacions dels fidels.

Actualitzat
La visita de Benet XVI a Barcelona tindrà un cost de com a mínim 1,7 milions d'euros, dels quals més d'1 milió aniran a càrrec del tresor públic. La resta els assumirà l'arquebisbat, i són uns 700.000 euros més.

Les administracions públiques catalanes es reparteixen la despesa de forma diferent. Uns 700.000 euros els posarà l'Ajuntament de Barcelona. La meitat es destinaran al condicionament de l'espai públic i l'altra meitat a pagar les hores extra que hauran de fer la Guàrdia Urbana i els serveis de neteja i manteniment. Aquesta última despesa s'assumeix dins els pressupostos de l'administració, sense partides extraordinàries. El consistori ha hagut de demanar una ampliació de crèdit per afrontar la despesa, cosa que no ha passat en el cas de la Generalitat. 

La Generalitat i la Diputació de Barcelona es faran càrrec dels 350.000 euros que suposarà habilitar les Drassanes com a centre internacional de premsa per als centenars de periodistes que cobriran la visita. 250.000 euros els pagarà la Generalitat i 100.000 més, la Diputació barcelonina.

Les xifres encara són estimatives. Pel govern, però, és una despesa que tindrà beneficis per a la ciutat de Barcelona i Catalunya perquè la visita del Papa tindrà una projecció mundial, amb unes retransmissions televisives que tindran una audiència d'uns 150 milions d'espectadors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut