El poeta Joan Margarit
El poeta Joan Margarit
Barcelona

Surt a la venda "No era lluny ni difícil", l'últim llibre de poemes de Joan Margarit

El nou llibre de poemes de Joan Margarit, titulat "No era lluny ni difícil", on planen la soledat, la tristesa i el pas del temps, ja és a les botigues. A través de les 47 poesies del volum, Margarit, de 72 anys, s'endinsa en temes com el camí cap a la mort. Editat per Proa, recopila les poesies que ha escrit els últims dos anys i tanca el cicle que va començar fa cinc anys amb "Càlcul d'estructures".

Actualitzat
Margarit ha explicat que les 47 poesies que nodreixen el llibre pretenen explicar que no estava "tan lluny, ni era tan difícil", aquest moment dolorós de la vida en què cal elegir entre dos camins: la por o l'amor. "Només si agafes la segona via" pots dir, "és a l'amor on m'he deixat la vida", ha assegurat el poeta, que assegura que no té cap pudor quan escriu perquè, tot i que es val dels seus records, busca tocar la intimitat del lector, no la seva pròpia.

El poeta també ha admès que "amb la inspiració d'un segon pots estar un mes treballant", que de mitjana treballa cadascun dels seus poemes entre un i tres mesos.

Margarit és el poeta viu més llegit de la literatura catalana i està guardonat amb diversos premis com el Nacional de Literatura de la Generalitat o el Nacional de Poesia del Ministeri de Cultura.
Anar al contingut