Barcelona

Blanco, sobre el túnel a la Sagrada Família: "Sempre tenies allò de... I si cau?"

El ministre de Foment, José Blanco, ha visitat les obres del túnel de l'AVE pel centre de Barcelona. La visita arriba en un moment molt simbòlic, després que la tuneladora Barcino acabi de superar, sense problemes, el tram davant del temple de la Sagrada Família, un dels punts de l'obra que ha creat més tensió. Blanco, en to distès després que el túnel ja hagi deixat enrere aquest punt crític es va permetre de confessar els maldecaps que tota la polèmica li va ocasionar. El ministre va admetre els patiments quan s'hi va referir amb les següents paraules: "Això em va treure molt la son, eh? Perquè sempre tenies aquella cosa de dir... I si cau".

Actualitzat
El ministre de Foment, José Blanco, ha visitat les obres del túnel de l'AVE pel centre de Barcelona quan la tuneladora ja és a 34 metres de profunditat per sota de la confluència dels carrers de Mallorca i Sicília. Amb aquesta visita, l'Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de Foment volen donar per tancada la polèmica sobre la seguretat de les obres.

Una seguretat sobre la qual el mateix Blanco va permetre's de parlar-ne, un cop passat un dels moments de més tensió, el pas de la tuneladora just pel costat del temple de Gaudí. El ministre de Foment va reconèixer que el pas de la tuneladora li havia "tret molt la son" i que sempre li quedava aquell punt d'angoixa en pensar: "I si cau?".

Durant la visita, Blanco ha citat l'arquitecte Antoni Gaudí, pare de la Sagrada Família, per defensar la seguretat del túnel. "Els éssers humans poden dividir-se en dos grups: les persones de paraules i les d'acció; jo em trobo entre els segons, les meves hores les dedico a la meva feina", ha afirmat.

El ministre ha considerat que la visita a les obres ha estat una "lliçó de confiança" per als qui s'oposaven al projecte.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut