Madrid

Zapatero: "María Teresa Fernández de la Vega deixa una empremta inesborrable"

Al migdia, i després d'hores d'haver sortit a la llum, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha oficialitzat una profunda crisi de govern. Segons Zapatero, amb el pitjor de la crisi superat i els pressupostos de l'any que ve aprovats, calia un nou impuls al govern, un govern que serà "de gran fortalesa política, i el de la recuperació definitiva i la creació d'ocupació". El cap de l'executiu ha tingut paraules d'agraïment per a tots els ministres sortints, però molt especialment per a la que ha estat la seva mà dreta. "María Teresa Fernández de la Vega deixa una empremta inesborrable", ha assegurat.

Actualitzat
Per José Luis Rodríguez Zapatero el rumb del seu executiu "està traçat però s'ha de recórrer fins al final". És per això que ha decidit, segons ha explicat en roda de premsa al Palau de la Moncloa, designar "persones amb un perfil polític molt clar, amb gran experiència de gestió". Zapatero, que ha assegurat que va començar a gestar la crisi de govern diumenge a la tarda, ha parlat d'un executiu de "gran fortalesa política", "el de la recuperació definitiva i de l'ocupació".

El president espanyol ha elogiat la tasca dels ministres sortints, de tots, però especialment de la fins ara vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega, de qui ha destacat el "coratge" i l'"entrega" i que passarà a formar part, molt probablement, del Consell d'Estat. "El meu agraïment a De la Vega no es pot expressar amb paraules".

"Al PSOE no hi ha dits"

De la roda de premsa de Zapatero també destaca el fet que hagi admès que "les lectures són lliures", en referència al fet que es dóna per fet que l'ascens de Rubalcaba s'ha de llegir en clau successòria. El cap de l'executiu, però, ha respost amb contundència a la pregunta de si nomenaria a dit, com en el seu moment va fer José María Aznar, el seu successor: "Al PSOE no hi ha dit possible".

Tot i això, ha reconegut els mèrits polítics de Rubalcaba són àmpliament reconeguts amb un "no el descobrirem ara". El president espanyol ni tan sols ha revelat si pensa ser candidat a la reelecció. "Avui estem pel que estem, que és fer un govern fort", ha afirmat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut