Madrid

El Congrés rebutja les esmenes a la totalitat contra els pressupostos pel 2011

Els Congrés dels Diputats ha votat i rebutjat les esmenes a la totalitat presentades per l'oposició contra els pressupostos generals de l'Estat per l'any que ve. El comptes s'aprovaran amb els vots del PNB i de CC. La ministra d'Economia, Elena Salgado, ha assegurat que són uns pressupostos "realistes".

Actualitzat
Tal com es preveia, el Congrés dels Diputats ha tombat les 5 esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat que havien presentat els grups de l'oposició. Ho han fet possible els vots del PSOE, el PNB i Coalició Canària.

Els comptes públics superen aquest primer tràmit parlamentari i segueixen la seva tramitació. Ara, la comissió de pressupostos abordarà les esmenes parcials als comptes.

Gràcies al PNB i CC

Els vots dels nacionalistes bascos i canaris no sortiran gratis al govern espanyol. Les negociacions amb el PNB han servit per traspassar vint competències a Euskadi per desenvolupar l'Estatut de Gernika, entre les quals la transferència de la Seguretat Social, que es durà a terme el 2011. Els socialistes bascos no estan del tot satisfets amb aquest pacte.

Per la seva banda, el govern canari ha pactat, com a principals transferències, la modificació del règim econòmic fiscal, les polítiques de treball o el canvi de nom de les aigües canàries.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut