Barcelona

La tuneladora de l'AVE arriba a la Sagrada Família sense registrar un augment de vibracions

La tuneladora de l'AVE que travessa l'Eixample de Barcelona és a punt de deixar enrere la Sagrada Família. El capçal de la perforadora ja ha sobrepassat el temple sense que s'hagin registrat problemes i ara és el torn de la cua. Així ho han confirmat a TV3 els arquitectes del temple, que n'han estat informats pels tècnics de la Unesco que segueixen el desenvolupament de les obres. Els sensors que hi ha instal·lats al tram de la Sagrada Família no han registrat cap augment important de les vibracions.

Actualitzat
El capçal de la tuneladora de l'AVE que treballa al subsòl del carrer Mallorca ja hauria passat per davant dels 45 metres de la façana de la Glòria, segons ha explicat a TV3 l'equip tècnic del temple expiatori. En tot aquest temps, els sensors instal·lats -alguns d'ells pel mateix Patronat de la Sagrada Família- no han registrat cap augment rellevant de vibracions. Això significa també que si s'hagués produït algun desplaçament vertical d'alguna estructura aquest no ha superat els 3 mil·límetres.

Però no s'abaixarà la guàrdia. Els tècnics de la Unesco que estudien els possibles efectes de les obres del túnel en el temple continuen treballant dia i nit. Els fonaments i el nivell freàtic del subsòl centren la seva atenció.

Mentrestant, Adif ha comunicat que aquest divendres comença la primera fase de la construcció d'una pantalla de protecció per garantir la integritat dels terrenys i dels edificis al voltant de la Pedrera. Per això, el carrer Provença entre Pau Claris i passeig de Gràcia es tallarà al trànsit.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut