Zapatero intervé en una sessió de control al Congrés dels Diputats. (Foto: EFE)
Zapatero intervé en una sessió de control al Congrés dels Diputats. (Foto: EFE)
Madrid

Zapatero demana el suport de Rajoy per aprovar amb consens la reforma de les pensions

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, reclama suport al PP per arribar a un consens per reformar les pensions en el si del Pacte de Toledo. El cap de l'oposició, Mariano Rajoy, però, l'ha advertit que si no rectifica la congelació de les pensions prevista als pressupostos de l'Estat per l'any vinent, serà molt difícil que hi hagi acord. Zapatero i Rajoy ho han dit en la sessió de control al govern que s'ha fet al Congrés dels Diputats

Actualitzat
José Luis Rodríguez Zapatero s'ha defensat dels retrets de l'oposició per la reforma de les pensions durant la sessió de control. El president de l'executiu espanyol ha assegurat que quan l'economia millori les pensions pujaran, i ha qualificat de "circumstància excepcional" la situació que ha motivat que ara s'hagin congelat. Per tot plegat, el president espanyol ha demanat a Mariano Rajoy la seva col·laboració per aprovar amb consens la reforma de les pensions.

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha acusat Zapatero de liquidar 15 anys de consens per no haver respectat el Pacte de Toledo de l'any 95, quan es va pactar un augment anual i automàtic de les pensions. Zapatero ha respost que no esperava comptar amb el suport del cap de l'oposició per tirar endavant aquesta mesura perquè es tracta d'una decisió "difícil".
Anar al contingut