Barcelona

Una avaria provoca una aturada total del trànsit ferroviari durant més de dues hores

Restablert el trànsit ferroviari a Catalunya després que la falta de subministrament elèctric al centre de comandament d'Adif ha interromput la circulació durant més de dues hores. La incidència s'ha registrat a dos quarts de sis de la matinada, i fins cap a les vuit del matí no ha circulat cap comboi de Rodalies, de mitjana distància, ni de llarg recorregut per via convencional. A les nou s'han resolt els últims problemes, que tenien aturada la línia R3 de Rodalies entre Vic i Montcada. La resta de línies afectades han anat recuperant la normalitat i només acumulen alguns retards poc rellevants. El fet que sigui festiu ha evitat que hi hagi hagut aglomeracions de passatgers.

Actualitzat
La manca de subministrament elèctric al centre de comandament d'Adif, a l'Estació de França, des de dos quarts de sis del matí ha estat la causa de l'aturada de més de dues hores dels trens de Rodalies de Barcelona, els de mitjana distància entre la capital catalana i Portbou, i de Barcelona a Tarragona, i també els de llarga distància.

Segons han explicat fonts de la companyia, que descarten en principi que la incidència hagi tingut res a veure amb el temporal, l'avaria s'ha localitzat en un transformador de l'escomesa principal del subministrament elèctric que ha afectat els sistemes informàtics. Per tal de resoldre-ho, s'ha habilitat una escomesa alternativa que ha permès recuperar el subministrament.

Set combois de Rodalies han estat afectats per la incidència mentre circulaven, però han pogut arribar a diverses estacions, on han quedat aturats mentre durava l'avaria a l'Estació de França. Els passatgers d'aquests trens han estat informats de la incidència.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut