Girona

La fiscalia investiga dotze ajuntaments gironins per indicis de corrupció urbanística

La fiscalia de Girona ha ordenat investigar una dotzena d'ajuntaments gironins perquè té indicis que haurien pogut cometre delictes relacionats amb la corrupció urbanística. Massanes, a la Selva; Castellfolit de la Roca, a la Garrotxa, o Aiguaviva, al Gironès, són alguns dels consistoris que estan en el punt de mira de la justícia. Els suposats delictes que s'haurien comès són sobretot suposats casos de tràfic d'influències en la concessió de llicències, afavorir algunes empreses en contractes o requalificar terrenys propis o de familiars, segons ha explicat el fiscal de Medi Ambient i Urbanisme de Girona, Enrique Barata.

Actualitzat
Les investigacions s'han obert després que la fiscalia hagi detectat indicis d'irregularitats en alguns consistoris gironins entre els últims mesos del 2009 i els primers del 2010.

A Massanes, a la Selva, s'investiga si l'alcalde i els dos tinents d'alcalde haurien comès un delicte de prevaricació a l'hora d'atorgar llicències a una planta d'asfaltatge i una de biomassa. Mentrestant, a Castellfollit de la Roca, a la Garrotxa, l'alcalde i la secretària municipal ja han comparegut davant el jutge per un suposat delicte de falsificació de documents.

Un altre cas que s'investiga -aquest no relacionat amb l'urbanisme- és el de Roses. L'exalcalde d'aquesta localitat empordanesa haurà de respondre per haver retirat suposadament multes de trànsit de forma arbitrària a alguns veïns.

La justícia també està estudiant altres casos com els d'Aiguaviva, al Gironès, o Palau-saverdera, a l'Alt Empordà, a més d'altres que no han transcendit.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut