Andorra

Només un 5% dels empleats de grans superfícies andorranes s'adreça als clients exclusivament en català

El castellà és l'idioma majoritari a les grans superfícies d'Andorra, malgrat que l'única llengua oficial del país sigui el català. Així ho revela una enquesta, que reflecteix que més de la meitat del personal que treballa en aquests grans centres comercials s'adreça als clients en castellà i només un 5,5% ho fa exclusivament en català. El govern d'Andorra i els empresaris del sector han firmat un conveni per capgirar aquestes xifres.

Actualitzat
Alguns magatzems andorrans han començat a fer cursos de català als seus treballadors per tal que facin servir la llengua oficial del país a l'hora d'atendre els clients.

Aquestes iniciatives, impulsades pels empresaris i el govern andorrà, volen incrementar l'ús del català en les grans superfícies després que un estudi revelés que més de la meitat dels empleats fa servir el castellà. Això malgrat que el català és l'única llengua oficial del país i que en els darrers anys hi ha hagut un increment del nombre de turistes que volen ser atesos en català, un 10% el 2004 i un 18% durant el 2009.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut