Mallorca

El PP balear promet derogar la llei de normalització lingüística si guanya les eleccions

El PP balear anuncia que, si guanya les pròximes eleccions autonòmiques al maig vinent, derogarà la llei de normalització lingüística aprovada per unanimitat al Parlament de les Illes l'any 86, precisament amb un executiu del PP, encapçalat per Gabriel Cañellas. L'actual govern balear ja ha criticat l'anunci dels populars.

Actualitzat
El PP de les Illes Balears ha promès canviar la política lingüística si accedeix al govern després de les eleccions autonòmiques, previstes pel maig vinent. El grup popular, presidit per José Ramon Bauzá, promet derogar la llei de normalització lingüística aprovada per unanimitat l'any 1986 pel Parlament Balear en un govern presidit pel popular Gabriel Cañellas.

Segons els populars, la llei s'ha de derogar perquè el català no és la llengua que es parla i no ha de ser la llengua vehicular a l'escola, sinó que, asseguren, a les Illes hi ha quatre llengües diferents al castellà, que són el mallorquí, el menorquí, l'eivissenc i el formenterer.

Bauzà ha fet l'anunci en una entrevista radiofònica on ha assegurat: "El que nosaltres hem après dels nostres avis i dels nostres pares són una sèrie de paraules absolutament pròpies que determinen la nostra riquesa cultural i no estic disposat que des de fora, des de Catalunya, se'ns imposin".

El govern balear ja ha reaccionat per boca de la seva portaveu que ha criticat el que considera una "deriva ultraconservadora" dels populars. La llei que vol derogar el PP té un abast similar a la de Catalunya.

La llei de normalització lingüística del 1986 garanteix l'ús del català i del castellà com a idiomes oficials de les Balears i fixa entre els seus objectius l'ús progressiu i normal de la llengua catalana en l'àmbit oficial i administratiu".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut