Barcelona

Un usuari avisa que la plaça de Francesc Macià de Barcelona consta a Google amb el nom antic de Calvo Sotelo

Google Maps és un servei que molta gent consulta. Però no és un servei oficial. Per això, de vegades hi ha errors. Un usuari d'aquest mitjà ha advertit que la plaça de Francesc Macià té el nom antiquat.

Actualitzat
Un usuari del 3cat24 ha detectat que la plaça de Francesc Macià de Barcelona consta als mapes de Google amb el nom antic de Calvo Sotelo, en referència a qui va ser ministre del dictador Primo de Rivera i diputat monàrquic situat a l'extrema dreta, assassinat el juliol del 1936 per la guàrdia d'assalt.

El canvi de nom en aquesta plaça es va fer el 20 de desembre de 1979, molt abans que Google existís. La raó que explica aquest error és que els mapes d'aquesta empresa s'elaboren amb diverses bases de dades a les quals recorren com a fonts. Des de l'Institut Municipal d'Informàtica s'intenta des de fa temps arribar a un acord amb Google tot i que ja saben que això no garantirà que els mapes s'ajustin al nomenclàtor oficial, perquè l'empresa es reserva sempre en els acorda que firma el dret de recórrer a altres fonts.

Tot i aquest error, a Google Maps el carrerer barceloní i de la resta del país està normalitzat en català. Fonts municipals recorden que aquest servei no és oficial, com sí que ho és la "Guia urbana" en la seva versió digital, on aquesta plaça apareix amb el nom que li correspon.

L'usuari que ho ha percebut és un jove barceloní de 22 anys, Raimon Duran, que buscava informació per anar al cinema. I li va cridar l'atenció que el nom no era el correcte. 




Anar al contingut