janquim

Promouen un concurs d'idees innovadores per estendre "la filosofia dels emprenedors"

Una associació d'emprenedors i joves empresaris llança un "concurs d'idees innovadores" que tot just ha començat i que ja ofereix propostes ben peculiars.

Actualitzat
Ginys singulars com una pèrgola amb il·luminació autònoma o un parabrises d'automòbils que no pateixi l'efecte del baf són a la llista de solucions que es presenten al primer concurs d'idees innovadores que convoca l'associació Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya (NEEC).

Amb el nom de Ineeciativa, al web s'admeten tota mena d'idees, més enllà dels invents que puguin tenir com a resultat un producte industrial. De moment ja hi ha vint-i-cinc idees, entre les quals s'hi pot trobar una proposta de fabricar arbres artificials, de reaprofitar les estacions de tren en desús o una aplicació per a mòbil que permeti als usuaris sentir-se a l'estadi de futbol del seu club preferit, amb cants per animar l'equip i xiulades per dedicar a l'àrbitre.

Filosofia de l'emprenedor

Com explica el màxim responsable d'aquesta entitat, Oriol Brutau, el que hi ha al darrere d'aquest concurs és l'intent de "transmetre una filosofia sobre la manera de ser dels emprenedors". Com que estan convençuts que un emprenedor és el millor consultor d'un altre emprenedor, han decidit que el jurat que votarà la millor idea a partir del 25 de novembre estigui format pels que hagin aportat una proposta. Només aquells que hagin donat una idea podran votar qualsevol de les altres.

El resultat se sabrà a mitjans de desembre i Brutau, que té una consultoria de comunicació a Granollers, confia que n'hi hagi prop de tres-centes. Només guanyarà una. El premi consisteix en un seguit de serveis de diversos consultors i, a partir del 2011, també hi haurà una quantitat de diners que dependrà del nombre de participants.

A les edicions de l'any vinent, cada idea aportarà deu euros, "un preu accessibe també als estudiants", i el guanyador "s'endurà el pot". Però segurament no és aquesta la part substancial del premi, sinó l'oportunitat de ser valorat per altres persones amb ganes d'imaginar productes i serveis nous i la disponibilitat d'ajuda per part de professionals amb experiència en la creació d'empreses.

Baròmetre local

Després d'aquesta onada tenen previst fer-ne tres cada any. Amb aquesta continuïtat volen convertir-se en un baròmetre que indiqui la posició geogràfica dels emprenedors i detectar els sectors amb més idees emergents.

La NEEC té la seu a EsadeCreapolis, a Sant Cugat del Vallès, i agrupa una trentena d'empreses petites de sectors diversos però amb predomini de les que estan vinculades a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).
Anar al contingut