Madrid

El paper desapareixerà totalment de l'Administració pública el 2015

El Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç ha fixat l'any 2015 com a data límit per eliminar totalment el paper a l'Administració pública. Per implantar l'e-Administració es digitalitzaran tots els tràmits administratius, es finalitzarà la incorporació de la firma electrònica o DNI electrònic i es farà una migració de tots els registres cap al format digital. A més, Indústria es proposa millorar les infraestructures de telecomunicacions, fomentar la conscienciació sobre l'ús i la confiança en internet, així com impulsar les TIC en sectors estratègics.

Actualitzat
Segons els objectius fixats pel Consell de Ministres per a l'Estratègia 2011-2015 del Pla Avança 2, es farà especial èmfasi en l'extensió de les TIC al sector de la sanitat i es potenciarà l'aplicació d'aquestes tecnologies en el sector educatiu i formatiu.

Si la primera etapa del Pla Avança, que es va desenvolupar entre el 2005 i el 2010, buscava recuperar el retard d'Espanya respecte de la Unió Europea, especialment en cobertura i connectivitat, aquesta segona fase vol situar Espanya en una posició de lideratge en el desenvolupament i ús de productes i serveis TIC avançats.

Per això, els esforços se centraran no tant a dinamitzar l'oferta com a fomentar la demanda, ajudar les pimes i consolidar una indústria TIC pròpia especialitzada en sectors estratègics.

Un altre dels objectius prioritaris del Ministeri és la millora de la velocitat i la capacitat de les xarxes de telecomunicacions espanyoles. Així, s'incorporaran xarxes d'accés ultraràpid tant fixes com per a comunicacions mòbils, que permeten millorar les prestacions dels nous serveis i dels que ja estan implantats.

En el Pla Avança 2 també s'executaran una sèrie d'accions encaminades a l'extensió de la cultura de la seguretat de la informació entre la ciutadania i les pimes. Ara, la prioritat són els col·lectius amb nivells d'ús reduït (pimes i ciutadans amb més de 45 anys).

Finalment, el govern vol que les empreses TIC espanyoles siguin protagonistes en la construcció de l'"internet del futur". Per a això s'impulsarà el capital llavor i el capital risc TIC, s'enfortirà el sector dels continguts digitals, es promouran les TIC verdes i es desenvoluparan projectes que fomentin l'estalvi i l'eficiència.
Anar al contingut