Imatges de part de l'arsenal del "comando Imanol", difoses per la Guàrdia Civil
Imatges de part de l'arsenal del "comando Imanol", difoses per la Guàrdia Civil
Madrid

Els dos suposats etarres del "comando Imanol" es van entrenar a Veneçuela i ja són a la presó

El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha decretat presó pels dos presumptes membres del "comando Imanol" d'ETA detinguts la setmana passada a Sant Sebastià. Segons la interlocutòria, Javier Atristain i Juan Carlos Besance van rebre formació i entrenament a Veneçuela el 2008.

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno ha decretat l'ingrés a presó dels dos presumptes membres del "comando Imanol" d'ETA detinguts a Sant Sebastià, a Guipúscoa.

La Guàrdia Civil ha mostrat els detonadors, els dispositius de bombes adossades i els 70 quilos de cloratita trobats en un garatge de Sant Sebastià, juntament amb la pistola localitzada a casa d'un dels detinguts. En l'interrogatori, els dos presumptes etarres han revelat que l'estiu del 2008 van rebre cursos de formació a Veneçuela.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha informat que José Carlos Besance va participar en l'atemptat que al juliol del 2001 va acabar amb la vida del conseller de la UPN, José Javier Múgica, a Leiza, a Navarra.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut