Els serveis mínims en el transport

Actualitzat
Els serveis mínims pactats a Catalunya marquen que la majoria de transports, ja siguin urbans o interurbans, funcionin un 25% de 6.30 hores a 9.30 hores al matí i de 17 hores a 20 hores a la tarda. Els serveis de metro, autobusos, Rodalies i Ferrocarrils de la Generalitat hauran d'operar d'acord amb aquestes condicions, però fora de les hores punta no hi haurà servei.

En el cas de l'AVE, els serveis mínims han de ser del 20%. Segons consta a l'acord signat, circularan un total de 8 trens d'alta velocitat entre Madrid i Barcelona entre les 7.30 i les 23.18 hores.

En el cas dels trens regionals de mitjana distància, el 29-S quedaran sense servei durant tota la jornada.

Pel que fa a l'activitat a l'aeroport es garanteixen el 10% dels vols peninsulars, el 20% dels europeus i el 40% dels intercontinentals. Els vols a les illes seran la meitat dels que són habituals

A la resta de l'Estat


Així doncs, els serveis mínims pactats a Catalunya per al transport són més restrictius que a d'altres comunitats autònomes. Per això, si us trobeu a Madrid o Castella-la Manxa, dos dels casos més extrems perquè no s'ha arribat a cap acord amb els sindicats, els serveis mínims arribaran al 50%.

Els serveis mínims establerts per al transport es poden trobar aquí.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut