Pyongyang

El fill petit del líder nord-coreà es perfila com el seu successor després d'ascendir-lo a general

El Partit dels Treballadors de Corea del Nord celebra una reunió extraordinària, la més important dels últims 30 anys, perquè podria definir la successió en l'únic règim comunista hereditari del món. Hi ha un detall que fa pensar que Kim Jong Un, el fill menor del líder nord-coreà Kim Jong Il, podria ser el seu successor. I és que el seu pare l'ha ascendit a general de quatre estrelles només unes hores abans de l'inici de la trobada. La reunió ha començat amb la reelecció de Kim Jong Il com a secretari general del partit, un càrrec que ocupa des del 1997.

Actualitzat
El Partit dels Treballadors de Corea del Nord, l'aparell comunista al poder, celebra una reunió extraordinària, la més gran de les últimes tres dècades, enmig dels rumors sobre si el líder Kim Jong Il designarà un successor, que podria ser el seu fill petit, Kim Jong Un.

La reunió ha començat amb la participació de centenars de delegats. I el primer que s'ha decidit és la reelecció de Kim Jong Il com a secretari general del partit, un càrrec que ocupa des del 1997.

Respecte de la successió, la dictadura manté el seu hermetisme i només ha informat de l'ascens del fill petit de Kim Jong Il a general de quatre estrelles. Els rumors sobre la successió de Kim Jong Il, de 68 anys, han anat creixent des que fa dos anys va tenir un infart cerebral. El seu fill, Kim Jong Un, no ha aparegut mai en públic i només se n'han difós algunes fotografies. Se sap que va estudiar a Suïssa i es creu que té 27 anys.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut