València

Luna llança una pedra a les Corts Valencianes perquè està lliure del pecat de "corrupció"

El portaveu socialista a les Corts Valencianes, Ángel Luna, ha volgut defensar-se de les acusacions de corrupció que ha formulat el PP contra ell els darrers dies llançant una pedra al terra de l'hemicicle. Amb aquest gest volia donar resposta a unes declaracions del president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll, on deia, fent referència a Luna, que "qui estigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra". Luna s'ho ha pres al peu de la lletra i just en acabar la seva intervenció, des de la tribuna, ha deixat caure una pedra que duia a la butxaca al mig del Parlament valencià.

Actualitzat
El portaveu del Partit Socialista del País Valencià (PSPV), Ángel Luna, ha donat resposta d'aquesta manera tan gràfica a les acusacions del PP sobre delictes de corrupció. Luna, abans de llançar la pedra, ha anunciat: "Si el pecat al qual es referia Ripoll és el de la corrupció, aquí hi ha la primera pedra, i en vindran més".

L'acte simbòlic ha tingut lloc després que Luna prengués la rèplica al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, que va negar-se a debatre sobre el cas Gürtel a la primera sessió del debat de política general de les Corts Valencianes.

El president Camps ha magnificat el gest de Luna i ha dit que és la primera vegada que algú utilitza "una arma llancívola a la sacrosanta cambra de la paraula valenciana", tot i que és la segona vegada que ho veu en democràcia. Considerant l'acte un gest antidemocràtic, Camps ha anunciat que "quan algú renuncia a la paraula, es defineix com algú incapaç de representar ningú en una cambra com aquesta".

El conseller d'Educació, Alejandro Font de Mora, ha estat el primer a intentar agafar la pedra del mig del Parlament, però ha desistit quan el president Camps li ha dit que la deixés. Posteriorment, el diputat socialista i candidat a l'alcaldia de València Manuel Mata l'ha recollit. Fonts properes han anunciat que la posarà en subhasta per sufragar les despeses de la campanya.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut