Barcelona

ERC i ICV-EUiA donen suport a una vaga general que el PPC rebutja i CiU considera inapropiada ara

Els partits catalans han expressat el seu suport o el seu rebuig a la vaga general a només tres dies de l'aturada. Esquerra Republicana i Iniciativa donen suport a l'aturada. En canvi, el PP hi està en contra i Convergència i Unió diu que no és el millor moment per fer-la, però que entén els sindicats.

Actualitzat
El líder de CiU, Artur Mas, assegura que entén que els sindicats estiguin "cabrejats" per la política econòmica i convoquin l'aturada del 29-S: "Estan cabrejats, no només per la reforma laboral, estan cabrejats perquè els han enganyat", ha assegurat.

Mentrestant, des del PP català, Alícia Sánchez-Camacho ha mostrat la seva posició contrària a l'aturada: "La vaga no és la solució als problemes de la crisi" i ha afegit que considera l'aturada "el principi del fi" tant del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com del president de la Generalitat, José Montilla.

De la seva banda, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reiterat el suport de la seva formació a la vaga. "Aquesta vaga cal catalanitzar-la", ha dit Puigcercós i s'ha inclinat per convertir-la en "una vaga política de protesta contra el govern espanyol".

També ha mostrat el seu suport a la vaga ICV-EUiA. Dolors Camats ha indicat que s'ha de fer una vaga "per la dignitat i contra la resignació".


Anar al contingut