Barcelona

Els activistes que ocupen el Banesto insten a protestar els qui no tenen dret a fer vaga

Uns 2.000 activistes es van manifestar aquest dissabte per Barcelona, un centenar van ocupar l'antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit, a la plaça Catalunya, i ara diversos col·lectius i assemblees de Barcelona intenten preparar fins dimecres una protesta alternativa a la vaga general del 29-S. Des del comitè local de la Barceloneta, Sergio Lobo fa una crida a tots aquells que no poden fer vaga -com els aturats, els immigrants, els treballadors precaris o les dones que treballen a casa- per tractar de dissenyar una altra protesta que els faci visibles el dia 29 i lluitar per "viure d'una manera digna". L'assemblea ha decidit aquest diumenge al vespre quedar-se a l'edifici fins dimecres.

Actualitzat
El portaveu del comitè local de la Barceloneta, Sergio Lobo, explica quin és l'objectiu de la manifestació, l'ocupació i les reunions i tallers que van encetar aquest dissabte diversos comitès i assemblees de Barcelona: "Estem cridant a tothom que no pot fer vaga per organitzar-nos de cara a la manifestació i més enllà." Segons Lobo, "gairebé la meitat de la població" no té dret a fer vaga, un grup en què inclou els treballadors en precari, els immigrants, els aturats i les dones que treballen a casa. A tots ells els emplaça a les trobades a l'antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit per organitzar-se i trobar fórmules per fer-se visibles i donar ressò a les seves protestes malgrat que no tinguin dret a fer vaga general.

Les fórmules per protestar i "lluitar un altre cop" encara no estan clares però sí quin seria l'objectiu a aconseguir: "Guanyar aquesta vaga és que la gent ens organitzem un altre cop per lluitar i viure d'una manera més digna." Entre els tallers i actes que es faran aquests dies, és previst ensenyar a muntar una cooperativa, organitzar les activitat de dones que necessiten cures i altres que els proporcionen, fer horts urbans... La pregunta de què parteixen és "Quina és la teva vaga?" per tal que la gent expliqui quins són els motius que els podrien empènyer a fer vaga tot i no tenir-ne la possibilitat.

Els comitès han decidit aquest diumenge al vespre continuar amb l'ocupació de l'edifici fins dimecres i ja han preparat "piquets informatius" per anar pels barris de Barcelona el proper 29-S.

Manifestació i ocupació

Després d'una manifestació de protesta contra el sistema capitalista i la banca pels carrers de la capital catalana, almenys un centenar d'activistes van entrar aquest dissabte al vespre a l'antiga seu del Banc Espanyol de Crèdit, a la plaça de Catalunya. L'acte l'ha convocat el Moviment del 25, format per membres de diferents col·lectius i assemblees d'esquerres que s'han englobat sota aquest nom, per "expressar la seva oposició al sistema capitalista i al moviment sindical tradicional" i preparar una altra manera de protesta contra la situació actual, ja que no confien en els sindicats i les seves formes de protesta.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut