Madrid

El govern no ampliarà el permís de paternitat per raons econòmiques

L'executiu espanyol no ha inclòs l'ampliació del permís de paternitat al projecte de pressupostos que ha d'aprovat aquest divendres el Consell de Ministres. El govern ha fet marxa enrere en la decisió d'ampliar el permís de paternitat de quinze dies a un mes. Aquest és un dels exemples d'austeritat que inclouen els comptes del 2011. L'acord parlamentari havia d'entrar en vigor a partir del gener del 2011. La mesura, però, no s'incloïa a l'ordre del dia de la sessió d'aquest divendres.

Actualitzat
La crisi econòmica segueix tenint conseqüències en les prestacions socials. Ara ha estat el torn del permís de paternitat. L'executiu espanyol ha hagut de fer enrere i no ha inclòs l'ampliació del permís de paternitat a un mes al projecte de llei dels pressupostos generals pel 2011 que el Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres.

El govern central s'havia compromès a ampliar aquest permís de quinze dies a un mes, un acord parlamentari que ja s'havia publicat al Butlletí Oficial de l'Estat en forma de llei i que havia d'entrar en vigor a partir del mes de gener. Però la conjuntura econòmica i les consegüents restriccions dels pressupostos han obligat l'equip de govern de José Luis Rodríguez Zapatero a tirar enrere la mesura. De fet, segons els càlculs del govern espanyol, aquesta ampliació hauria suposat un cost de quatre-cents milions d'euros, el doble del que costen ara aquests permisos, i la situació econòmica actual no ho permet. No obstant això, el govern espanyol haurà de justificar l'incompliment per falta de disponibilitat pressupostària.

L'any 2009, més de dos-cents setanta mil pares es van acollir a les dues setmanes de baixa per paternitat. Ara, els pares que ho demanin tornaran a tenir només quinze dies de permís.

No obstant això, queda encara una porta oberta perquè a la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres la vicepresidenta del govern, María Teresa Fernández de la Vega, ha aclarit que l'aprovació d'aquesta mesura no formava part de l'ordre del dia, i no ha descartat que es pugui incloure més endavant.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut