Pyongyang

Corea del Nord elegirà els seus nous líders la setmana vinent

El Partit dels Treballadors de Corea del Nord celebrarà una reunió extraordinària el 28 de setembre a Pyongyang per elegir la seva nova cúpula, segons ha informat l'agència oficial nord-coreana, KCNA. Es tracta de la primera sessió especial del Partit dels Treballadors en els últims 44 anys, i es preveu que pugui ser un possible pas previ destinat a preparar la successió del líder del règim comunista nord-coreà, Kim Jong-Il, de 68 anys. Alguns analistes apunten que el Partit dels Treballadors podria donar un lloc d'importància al tercer fill de Kim Jong-Il, Kim Jong-Un, amb la intenció d'aplanar el camí per convertir-lo en successor.

Actualitzat
Des que es va saber que Kim havia tingut un vessament cerebral a l'agost del 2008, les especulacions sobre l'inici del procés de successió al capdavant del poder a Corea del Nord han augmentat. La sessió extraordinària s'esperava per a principis d'aquest mes però es va retardar per raons poc clares, fet que va donar lloc a especulacions que anaven des de problemes de salut de Kim Jong-Il fins a possibles desavinences pel lideratge del partit.

L'agència KCNA ha assenyalat que abans de la "històrica conferència" de la setmana que ve, hi ha hagut trobades preparatòries de delegats del partit a tot el país, en les quals Kim Jong-Il ha estat elegit delegat de cara a la conferència per la "voluntat unànime de tots els membres".

La reunió suposarà la trobada política més important a Corea del Nord en les últimes tres dècades després del VI Congrés del Partit del 1980, en el qual es va nomenar Kim Jong-Il com a successor oficial del seu pare, Kim Il-Sung, el fundador de Corea del Nord. L'actual líder nord-coreà va arribar al poder quan va morir el seu pare, el 1994.

L'última conferència extraordinària de delegats, trobada amb una importància similar a la d'un congrés del partit, va tenir lloc el 1966, va durar vuit dies i hi van participar més de 1.300 representants.
Anar al contingut