Imatge d'arxiu de soldats a l'Afganistan (Foto: Reuters)
Imatge d'arxiu de soldats a l'Afganistan (Foto: Reuters)
Kabul

Nou soldats de la força internacional moren al sud de l'Afganistan en un accident d'helicòpter

Nou soldats de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat (ISAF) han mort al sud de l'Afganistan en un accident de l'helicòpter en què anaven. Tot i que un portaveu dels rebels talibans assegura que la insurgència ha estat la causa de l'accident, un comunicat de l'OTAN assegura que no hi ha hagut cap foc enemic. Amb aquestes morts ja són prop de 530 els soldats estrangers morts a l'Afganistan des del gener. Això converteix aquest 2010, tot i que no s'hagi acabat, en l'any més mortífer dels nou que fa que dura la guerra.

Actualitzat
Nou soldats de la força internacional desplegada a l'Afganistan han mort quan l'helicòpter en què viatjaven s'ha estavellat al sud del país.

Tot i que un portaveu dels rebels talibans assegura que la insurgència ha estat la causa que l'helicòpter s'estavellés, un comunicat de l'OTAN assegura que no hi hagut cap foc enemic en l'origen de l'incident.

De moment, no s'ha fet pública la nacionalitat de les víctimes de l'accident, en què també han resultat ferits dos soldats i un civil, aquest últim nord-americà.

Amb aquestes morts ja són prop de 530 els soldats estrangers morts a l'Afganistan des del gener. Això converteix aquest 2010, tot i que no s'hagi acabat, en l'any més mortífer dels nou que fa que dura la guerra.

La gran majoria d'efectius estrangers morts en aquests nou anys, prop de 2.100, eren nord-americans, com també ho són dos terços dels prop de 150.000 soldats que integren ara mateix la coalició que hi ha a l'Afganistan.
Anar al contingut