Barcelona

Montilla reivindica els seus orígens en la inauguració de la temporada del Romea

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reivindicat els seus orígens en l'acte d'inauguració de la nova temporada del Teatre Romea, aquest dilluns. Montilla ha recordat la seva trajectòria vital des que va arribar a Catalunya, el 1971, i s'ha declarat "català per elecció" i "catalanista per convicció". El president ha lamentat les crítiques que hi ha contra Catalunya i el català i ha destacat que, per a molts com ell, la llengua va ser "un factor d'integració social".

Actualitzat
José Montilla ha inaugurat aquest dilluns a la tarda la nova temporada del Teatre Romea amb una conferència en què ha explicat la seva trajectòria personal des que va arribar a Catalunya als anys finals de la dictadura.

Montilla ha assegurat que aleshores sí que hi havia una veritable persecució del català i ha lamentat que s'hagi instal·lat un clima de crítica excessiu a Catalunya i ha demanat que es combatin les "campanyes obscenes i demagògiques en contra del català". Segons ell, la societat actual està "contaminada per un hipercriticisme" que s'hauria de combatre "amb més autoestima, menys mesquinesa, menys particularismes, més respecte i menys punyeta gratuïta".

Davant de diversos directors teatrals, actors i dirigents dels socialistes catalans, José Montilla ha parlat de la immigració i ha assegurat que el viatge que va fer des d'Andalusia fins a Catalunya va ser compartit per molta gent de la seva generació. Un viatge migratori que, segons ha dit, l'ha portat a definir-se com a "català per elecció" i "catalanista per convicció".

El primer secretari del PSC ha recordat el primer contacte que va tenir amb la llengua catalana, quan un dia de l'estiu del 1971 un autocar el va deixar al barri del Poblenou de Barcelona i va veure una pintada en una paret que deia "Visca el Barça".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut