Diversos centres escolars han boicotejat les colònies i sortides com a protesta per la supressió de la jornada intensiva. (Foto: ACN)
Infants jugant durant unes colònies escolars. Arxiu (Foto: ACN)
Barcelona

El síndic estudia la legalitat de la supressió de les colònies escolars

El síndic de greuges estudiarà la legalitat de la supressió de les sortides i colònies escolars, després que alguns centres han decidit no fer aquestes activitats com a protesta per la supressió de la jornada intensiva al juny. El síndic afirma que aquesta mesura pot vulnerar el dret al joc i lleure reconegut per la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants.

Actualitzat
El síndic de greuges, Rafel Ribó, ha fet públic aquest dilluns que estudiarà com pot afectar l'anul·lació de les sortides i colònies escolars als nens i a les nenes, una mesura que han adoptat diversos centres escolars públics per protestar contra la supressió de la jornada intensiva del mes de juny.

Rafel Ribó vol estudiar fins a quin punt aquesta decisió dels equips docents pot vulnerar els drets al joc i al lleure reconegut per la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants. La llei d'educació de Catalunya, la LEC, també reconeix el caràcter educatiu de les activitats d'esplai i estableix que cal afavorir l'educació més enllà de les aules. És precisament per això que, tot i que les sortides i colònies no són obligatòries, molts centres les inclouen en els seus projectes docents.

El síndic s'ha posat en contacte amb la Conselleria d'Educació per saber el nombre d'escoles afectades i conèixer com el departament preveu resoldre aquesta situació.

Segons les empreses que es dediquen a organitzar aquestes activitats, aquest curs s'han anul·lat un 30% de les sortides.
Anar al contingut