Berlín

Centenars de milers d'alemanys volen que Google desdibuixi les seves cases, visibles a l'Street View

El govern alemany manté reunions obertes per decidir com reacciona davant del cas de l'eina Street View, associada als mapes de Google, que ha suscitat un debat sobre la privacitat.

Actualitzat
L'Street View ofereix vistes dels llocs que els mapes assenyalen després d'enviar desenes de vehicles a fotografiar aquests espais. En aquestes imatges s'hi podien reconèixer persones i matrícules de cotxes, que va caldre esborrar o fer inidentificables.

Però a Alemanya el cas ha anat més enllà que a qualsevol altre país i s'ha obert un període perquè tothom pugui decidir si vol que casa seva sigui reconeixible o no. Hi ha mitjans que informen que les reunions, d'avui mateix, tenen un cert caràcter d'urgència.

El setmanari "Der Spiegel" explica avui que són diversos centenars de milers de ciutadans els que ja han demanat que es faci aquesta correcció. Google no ha validat les dades perquè assegura que encara és aviat per disposar-ne, però admet que els ciutadans alemanys s'han mostrat sensibles a aquesta qüestió.

Privacitat

Alemanya té una de les lleis de privacitat més dures d'Europa, que es considera una conseqüència del mal record que tenen sobre el control per part de l'Estat, tant durant el nazisme com al règim comunista de l'Est.

Ara Google està pendent de les decisions que el govern prengui i encara que no es preveu, de moment, tancar el servei es podrien veure forçats a modificar centenars de milers d'imatges.

Google s'enfronta a més a investigacions en diversos països perquè els seus vehicles també recollien dades sobre les connexions de les persones i en podrien haver carregat també dades personals. L'empresa ja es va disculpar per aquest error, però la indagació segueix el seu curs en llocs com França o Austràlia. A Espanya, Google acudirà a la cita amb la justícia el 4 d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut