Imatge de la façana on s'havia de fer l'hotel del Palau.
Imatge de la façana on s'havia de fer l'hotel del Palau.
Barcelona

Els auditors del "cas Hotel" apunten García-Bragado com a responsable directe de les irregularitats

Els auditors externs que han analitzat la tramitació de l'hotel del Palau de la Música per encàrrec de l'Ajuntament de Barcelona creuen que el quart tinent d'alcalde i exregidor d'Urbanisme, Ramon García-Bragado, és el responsable directe de les irregularitats que han detectat en l'afer. Un dels tres auditors, Jordi Miró, ha explicat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona és, per tant, l'autor d'un acte il·legal.

Actualitzat
L'auditoria sobre el "cas Hotel" afirma que no es va justificar prou l'interès públic d'aquest projecte. Segons el representant del Col·legi d'Advocats, Jordi Miró, "el senyor García-Bragado va confiar exageradament, potser excessivament, en la confiança que li generaven els representants de la Fundació del Palau". 

L'auditor extern ha considerat que García-Bragado també és el responsable d'haver confiat en un conveni que prèviament havien firmat la Fundació del Palau i un representant de la Generalitat, i per això se'l pot considerar l'autor d'un acte il·legal.

En aquest sentit, l'auditor Jordi Miró ha explicat en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" que en aquest primer conveni firmat entre el Palau i la Generalitat l'any 2006 ja es preveia que la propietat del l'hotel no seria del Palau, sinó que passaria a un promotor privat.

"En el conveni ja es dedueix que hi apareixeria un tercer que es faria càrrec de la construcció i de l'explotació de l'hotel", ha assenyalat l'auditor, que concreta que en aquest document aquest tercer agent, que va ser Olivia Hotels, "està assumint obligacions pròpies d'un propietari".

L'auditoria s'ha presentat a la comissió d'investigació creada per l'Ajuntament sobre aquest cas.
Anar al contingut