Saragossa

Mor, als 75 anys, el cantautor, polític i escriptor José Antonio Labordeta a causa d'un càncer

Ha mort a Saragossa José Antonio Labordeta. El cantautor, polític i escriptor tenia 75 anys i feia temps que lluitava contra un càncer. Labordeta va ser diputat al Congrés durant dues legislatures per la Chunta Aragonesista. Molts el recordaran també per les seves cançons compromeses al final del franquisme i pel seu programa de televisió "Un país en la mochila". La capella ardent s'ha instal·lat al palau de l'Aljafería de Saragossa, seu de les Corts aragoneses, on fins a les dotze de la nit es podrà donar l'últim adéu al cantautor.

Actualitzat
José Antonio Labordeta ha estat un home polifacètic. Política, compromís, música i lletres han marcat la seva vida. Va ser diputat al Congrés per la Chunta Aragonesista durant dues legislatures, entre els anys 2000 i 2008. En aquesta època va protagonitzar enfrontaments importants amb els diputats del PP. També havia estat diputat al Parlament aragonès per aquesta mateixa formació.

A banda de la política, José Antonio Labordeta també destaca per la seva faceta de músic i escriptor. La seva carrera musical va començar l'any 1974 amb l'àlbum "Cantar y callar" i aviat se'l va reconèixer com una de les veus més compromeses amb la democràcia, al final de la dictadura franquista. Com a escriptor, va publicar poesia, novel·la, llibres de viatges i autobiografia. Entre els últims, destaca "Memòries d'un beduí", que explica les seves vivències com a congressista i on es mostrava molt crític amb la política del Partit Popular d'Aznar.

Labordeta també era conegut pel seu vessant de presentador gràcies al programa "Un país en la mochila", emès als anys 90 a Televisió Espanyola i en què recorria diferents pobles d'Espanya.

En els últims anys, José Antonio Labordeta va rebre diverses distincions, com ara la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball i la Gran Creu de l'Orde d'Alfons X el Savi, atorgades pel govern espanyol.

El fèretre amb les despulles de Labordeta ha arribat poc abans de les sis de la tarda d'aquest diumenge a les Corts aragoneses, on s'ha obert la capella ardent. Els aragonesos li podran donar l'últim adéu en aquesta capella ardent fins a les dotze de la nit. Aquest dilluns es reobrirà la capella ardent fins a les nou del vespre.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut