Barcelona

Alícia Sánchez-Camacho coincideix amb Montilla i diu que la independència seria "més decadència"

La presidenta del PP català pronostica que la independència de Catalunya l'abocaria a la "decadència", la mateixa valoració que ara fa uns quants dies feia el president de la Generalitat, José Montilla. Alícia Sánchez-Camacho ho ha dit davant militants del partit en un acte que s'ha fet aquest dissabte a Barcelona i al qual ha assistit Mariano Rajoy. El president del PP ha situat la formació que presideix com un "instrument imprescindible" per al canvi que, a parer seu, necessita Catalunya. Rajoy, però, ha evitat parlar de la polèmica visita a Badalona del PP català, on membres del seu partit advertien del suposat risc que gitanos romanesos que viuen a França es traslladin ara a Catalunya.

Actualitzat
Alícia Sánchez-Camacho ha coincidit amb el president de la Generalitat, José Montilla, en la valoració del que podria suposar la independència de Catalunya. "La independència no significaria més que més decadència per a Catalunya", ha sentenciat la presidenta del PP català, que, no obstant això, difereix amb Montilla en la valoració dels darrers anys del govern tripartit a Catalunya. Per la popular, també han suposat una "decadència política, econòmica i social" per al país.

La popular ha pronunciat aquestes paraules en un acte davant militants del partit a Barcelona i en el qual no s'han admès preguntes dels periodistes. Abans, la presidenta del PP català i el líder popular, Mariano Rajoy, s'havien reunit al Palau de la Música amb els presidents de les cases regionals de Catalunya. Després de la trobada, Rajoy ha lloat la immigració espanyola a Catalunya però ha evitat pronunciar-se sobre la immigració de romanesos. El líder del PP ha guardat així silenci un dia després que Sánchez-Camacho acompanyés una política francesa per Badalona i advertís del suposat risc que els gitanos romanesos dels campaments il·legals francesos es desplacin ara a Catalunya.

Del que sí que ha parlat el líder del PP és de les eleccions del 28 de novembre. Rajoy ha situat el PP com "un instrument imprescindible" per al canvi polític a Catalunya i ha afegit que el seu partit se centrarà en propostes per fer front a la crisi econòmica i deixarà de banda el que considera "discussions bizantines", en referència al debat sobre l'encaix entre Catalunya i Espanya. Rajoy ha visitat Catalunya en plena precampanya electoral i un dia abans que ho faci també el president del govern espanyol, que serà aquest diumenge a Gavà per a la Festa de la Rosa.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut