Badalona

Camacho demana més control fronterer per evitar que els gitanos expulsats de França vinguin a Espanya

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i l'eurodiputada francesa Sanchez-Schmid no han passat desapercebudes en la visita que han fet aquest matí al barri de la Salut de Badalona. Anaven a parlar amb els veïns pels "problemes de convivència" que generen alguns col·lectius com els gitanos romanesos. Entre els veïns, enfrontaments dialèctics per si la visita respon a la recerca de vots, crítiques als socialistes i als populars i peticions per resoldre l'atur que qualifiquen com el veritable problema del país. Altres veïns han denunciat la sobreocupació que tenen alguns habitatges, un fet gens nou i associat a situacions de pobresa.

Actualitzat
Alícia Sánchez-Camacho ha reiterat que la immigració serà un dels eixos de la seva campanya, i ha reclamat al govern més control fronterer per evitar que els expulsats de França vinguin a Espanya.

També ha afirmat que les expulsions de Sarkozy són legals, i l'eurodiputada francesa del partit de Sarkozy Marie-Thérèse Sánchez-Schmid ha dit que els governs han d'actuar perquè hi ha un problema de convivència i de por. Sanchez-Schmid ha reconegut, però, que la situació de Badalona no és comparable a la de França. 

L'eurodiputada de Sarkozy ha defensat, en declaracions a Catalunya Informació, les deportacions col·lectives fetes a França amb l'argument que "a partir dels tres mesos, si no tenen feina ni allotjament la llei diu que han de tornar als seus països".

Visita "inoportuna" i "partidista"

El consistori badaloní ha criticat la visita de l'eurodiputada i ha considerat que és "inoportuna" i "partidista". El primer tinent d'alcalde de Badalona, Ferran Falcó, ha considerat que Sanchez-Schmid "ve enredada o a enredar", perquè a Badalona no hi ha cap campament gitano i perquè amb Garcia Albiol "'s'equivoca d'interlocutor".

La visita de l'eurodiputada de la UMP es produeix justament l'endemà de la tensa cimera europea en què Nicolas Sarkozy va defensar la seva política d'expulsió de gitanos. En el seu web, l'eurodiputada de Perpinyà Marie-Thérèse Sanchez-Schmid ha anunciat que ve a Badalona -segons diu textualment- per visitar un barri de gitanos amb l'objectiu de conèixer millor les dificultats amb què es troben i els mètodes d'integració posats en marxa per l'Ajuntament.

El president local del PP, Xavier Garcia Albiol, que és qui ha convidat l'eurodiputada del partit de Sarkozy, ha assegurat que l'eurodiputada no anirà a cap campament, com va anunciar, durant unes hores, a la seva web. A l'agenda de la seva pàgina, Sanchez-Schmid ha canviat la paraula "campament" per la de "barri".

El pamflet del "No volem romanesos"

La polèmica va saltar l'abril passat, quan el Partit Popular va editar un pamflet que vinculava la inseguretat ciutadana a Badalona amb el col·lectiu immigrant i on apareixia una fotografia de romanesos d'ètnia gitana impresa sobre la pregunta "El teu barri és segur?". El pamflet, que també incloïa una fotografia d'un cartell en un carrer de Badalona amb el lema "No volem romanesos", va indignar l'alcalde de la ciutat i va motivar que el govern presentés una denúncia davant de la fiscalia.

La visita de l'eurodiputada francesa se centra concretament els barris de Llefià i Sant Roc per comprovar sobre el terreny els problemes d'inseguretat que, en paraules de Garcia Albiol, hi ha en aquests punts del municipi.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut