El líder de CiU, Artur Mas
El líder de CiU, Artur Mas
Sant Joan Despí

Mas descarta una possible sociovergència perquè "seria un govern amb molts partits a dins"

El president de CiU, Artur Mas, ha descartat una possible sociovergència si ell guanya les eleccions. En declaracions a "Els matins" de TV3, Mas ha assegurat que governar amb el PSC seria massa complex per la falta de cohesió interna dins mateix dels socialistes. D'aquesta manera, el líder de CiU ha rebutjat el que va plantejar el ministre de Treball, Celestino Corbacho. Això sí, el líder de CiU ha apostat per fer pactes puntuals amb els socialistes catalans.

Actualitzat
"Un govern de CiU i el PSC és un govern tremendament complicat", ha indicat Artur Mas a "Els matins", rebutjant la idea que ahir va llançar el ministre Corbacho. "Tornaria a ser un govern amb molts partits a dins, com el tripartit", ha valorat el líder de CiU que ha considerat que a dins de les files socialistes hi ha diferents tensions que li resten cohesió.

"Seria d'una complexitat tan gran com el tripartit", ha reiterat el president de CiU, que ha indicat que si guanya les eleccions apostarà per formar "un govern, format per CiU més independents." Amb tot, Mas ha deixat la porta oberta a arribar a pactes puntuals amb altres partits segons els temes a tractar. I ha destacat que amb els socialistes catalans "per exemple, es podria pactar el Quart Cinturó".

El vot de la por i el perill d'un nou tripartit

Mas ha acusat Montilla de "demanar el vot de la por" amb el seu discurs alertant dels separatismes i ha afirmat que "sentint Corbacho penso que no es veuen capaços de treure un bon resultat".

El president de Convergència i Unió ha insistit que no tenen les eleccions guanyades perquè si el tripartit suma el PSC "s'escudarà dient que els ciutadans han votat una majoria d'esquerres i formaran govern". Si es produís aquest escenari, Mas ha pronosticat que "ERC dirà que el referèndum és impossible i faran un govern d'esquerres amb el PSC".

En contraposició, Mas ha plantejat que aposta per "un govern dels millors i molt diferent, no de molts partits, sinó amb uns objectius molt concrets". A més, ha promès que si el 28-N arriba al govern "no m'hi estaré gaire temps. Sóc partidari de la limitació de mandats".

Més amorosit


Artur Mas, que ha insistit que l'oposició al Parlament "m'ha anat bé", tot i recordar que ja ho havia estat 7 anys a l'Ajuntament de Barcelona, ha valorat les declaracions de Maragall, en què l'expresident apuntava que el veia més "amorosit". "Potser ara sóc més jo mateix, això és el que deu detectar Maragall", ha dit Mas, que ha reconegut que amb el pas del temps s'ha anat desencotillant.

La invitació a "La noria"


El líder de CiU també ha aprofitat la visita a TV3 per defensar la decisió d'acudir el dia de la Diada al programa de Telecinco "La noria". Després que Cuní li va preguntar si valorava la invitació com un senyal que a Espanya ja el veuen com el pròxim president de la Generalitat, Mas ha dit que l'únic que hi va veure va ser "una oportunitat d'explicar la nostra idea a Espanya amb correcció, educadament, però amb fermesa".


Anar al contingut