Barcelona

CiU confirma que el concert econòmic per a Catalunya és possible amb un govern fort

Convergència i Unió ha confirmat una altra vegada que el concert econòmic per a Catalunya és factible amb un govern català fort, una societat convençuda i un govern espanyol responsable. El número 2 de Convergència Democràtica, Felip Puig, ha afirmat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que si es compleixen aquests tres factors la resposta "no pot ser tan negativa" i si no ho aconsegueixen serà quan la gent "començarà a pensar en quina altra solució ens queda". La resta de partits posa en dubte que la promesa de CiU es pugui acomplir.

Actualitzat
El dirigent del PSC Celestino Corbacho dubta que la proposta de CiU per assolir el concert econòmic sigui viable i la considera una "declaració propagandística". Segons Corbacho, el que ha de dir CiU és quan farà el concert econòmic, ja que en aquests moments és inconstitucional.

Joan Ridao, portaveu d'ERC, també ha preguntat a CiU amb qui pactaria el concert econòmic a Madrid, ja que el PP és "totalment hostil" i la darrera vegada que Mas va pactar amb el PSOE va ser per eliminar de l'Estatut el sistema de finançament que es proposava, equivalent al concert econòmic.

Des d'ICV, Joan Herrera entén que la proposta de CiU tampoc resol el problema de fons, que per ell és l'encaix entre Catalunya i Espanya: per poder implantar el concert econòmic cal una reforma constitucional i, per tant, cal tenir clar quin és el problema de fons.

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, considera que Artur Mas podria convertir-se en el proper Ibarretxe i que si arriba al poder farà propostes sobiranistes. Per evitar-ho, assegura, "només el PP de Catalunya pot limitar el nacionalisme independentista de Mas".

Finalment, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que les seves esperances es troben en un pacte entre el partit socialista i el PP, tal com va passar al País Basc. A més, ha declarat que les prioritats del seu partit són un pacte anticorrupció i la reforma de la llei electoral.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut