Un home amb una senyera i una estelada en un dels actes de la Diada de 2010.
Un home amb una senyera i una estelada en un dels actes de la Diada de 2010.
janquim

Els assistents als actes de l'Onze de Setembre ho comparteixen al Twitter

Els usuaris d'internet catalans que tenen el costum de compartir idees i activitats a la xarxa, sobretot a través del Twitter, s'han mostrat aquesta Diada menys participatius si més no en contrast amb altres jornades d'índole semblant. La comparació amb el 10 de juliol fa evident que mentre aleshores es van mobilitzar moltes persones, aquest dissabte s'ha tractat d'un dia en què el protagonisme recau en els actes oficials.

Actualitzat
Hi ha hagut uns quants missatges crítics amb la decisió d'allunyar el públic que sol assistir a l'ofrena floral davant del monument a Rafael Casanova, com ara aquest, que serveix només de mostra. N'hi ha hagut més, però el resultat televisiu ha tingut una banda sonora més assossegada.

Tot i això, cap al migdia ja hi havia a la primera posició de Twit.cat l'etiqueta #diada. Aquest lloc aplega més de dos mil usuaris del Twitter i tot i que potser no són una mostra del tot representativa el cert és que les converses més seguides s'hi solen reflectir.

Estrofes

Amb aquest mateix nom, es pot comprovar al Twitter quantes persones han decidit parlar de l'Onze de Setembre. Durant l'acte oficial al parc de la Ciutadella hi havia qui hi afegia un contrapunt, amb elogis al cantant lleidatà Xavier Ribalta, mencions sobre la temperatura... Quan s'interpretava el "Cant de la Senyera", alguns tuits semblava que s'hi volguessin afegir, amb fragments de la primera estrofa.

Banderes

A la xarxa també s'hi ha pogut seguir la varietat d'actes que tenen lloc a moltes poblacions. Com sol passar, els més ràpids ja han penjat imatges de la seva presència. Cadascú ha vinculat la Diada a les seves idees polítiques. Des dels que han fet circular repetidament l'expressió "catalanisme social" fins als que han anunciat la creació d'un nou estat com si fos un pla per demà passat.

Canelons

Un dia com aquest permet que apareguin de costat un entitat reividicativa com Òmnium Cultural i un club esportiu com el Barça. Tothom hi diu la seva. Els transcendents, els de bona gana, els que com que és festa dinen amb família i els no que n'han tingut prou i anuncien que han d'acudir a la manifestació de la tarda.

També hi ha lloc per a algun despistat que de cop s'adona que al calendari hi diu que és l'Onze.
Anar al contingut