Imatge d'arxiu de Camps durant un ple de les Corts Valencianes (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Camps durant un ple de les Corts Valencianes (Foto: EFE)
València

Camps assegura que la Comunitat Valenciana demanarà "tant com el que més"

El president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ha dit que l'Estatut valencià compta amb una disposició addicional que permet incorporar qualsevol competència que assumeixi una autonomia més enllà de les que té la valenciana, de manera que demanarà "tant com el que més". Camps ha fet aquestes declaracions en roda de premsa en ser preguntat per la decisió del Tribunal Constitucional en què es rebutgen els recursos interposats pels governs de l'Aragó, les Balears i el País Valencià contra l'Estatut català.

Actualitzat
El president valencià ha manifestat que és "una obligació legal" i que l'executiu valencià "ha de posar en marxa aquesta iniciativa sempre que una comunitat tingui alguna competència més enllà de les que té la Comunitat Valenciana". Entre altres coses perquè és de lògica. Nosaltres tant com el que més." Així mateix, ha insistit: "Farem tot el possible perquè l'aigua de tots els espanyols arribi a la Comunitat Valenciana, com estava previst, i per defensar un model d'Estat autonòmic on els recursos naturals són de tots. Seguirem pel camí de la reivindicació." "És una barbaritat que una comunitat pugui vetar el transvasament d'aigua excedent", ha manifestat Camps, que ha apel·lat "al sentit comú, la normalitat, la convivència i l'amistat entre els pobles d'Espanya".

A més, ha lamentat que en els últims 30 anys "des d'alguns àmbits catalanistes s'hagi intentat agredir la personalitat, la identitat, la llengua, la cultura i les tradicions" dels valencians. "Mentre jo sigui president de la Generalitat, hi haurà una diferenciació claríssima entre Catalunya i la Comunitat. És increïble que un web de la Generalitat catalana inclogui com a pròpies qüestions que són absolutament nostres", ha dit sobre la notícia que publica l'"ABC" que denuncia que un web de la Generalitat de Catalunya "s'apropia dels escriptors valencians o les falles". "El que està passant amb aquest web no és un fet puntual, sinó que es deu a la manca de força i dignitat del socialisme valencià, que no defensa les nostres senyes d'identitat amb rotunditat", ha afegit.

D'altra banda, el govern valencià ha informat que procedirà a la "clausura forçosa" dels centres emissors a través dels quals Acció Cultural difon les emissions de TV3 a la Comunitat Valenciana, si no accepta fer-ho voluntàriament, i demanarà a l'executiu català que retiri les subvencions a aquesta entitat. Així ho ha acordat el ple del govern valencià, després que la seva portaveu, Paula Sánchez de León, hagi presentat un informe que reflecteix que Acció Cultural ha de permetre l'entrada a l'executiu valencià a tancar els emissors perquè "ha deixat d'existir la raó legal que adduïen, la litispendència jurisdiccional".

El govern valencià encara no ha pogut clausurar tres dels sis emissors d'Acció Cultural que queden per tancar per la successió de "diversos recursos jurisdiccionals", encara que, finalment, "els tribunals" han donat la raó "a la Generalitat Valenciana per accedir als repetidors", segons la consellera. En aquesta mateixa línia, el govern valencià demanarà al Ministeri d'Indústria que concedeixi a la Comunitat Valenciana un tercer múltiplex i que, "mentre això no es produeixi", almenys "impedeixi l'emissió de televisions il·legals".
Anar al contingut