Brussel·les

13 víctimes d'abusos sexuals per part de religiosos belgues es van suïcidar

La comissió que estudia les denúncies d'abusos sexuals a menors per part de religiosos a Bèlgica ha presentat aquest divendres unes xifres esgarrifoses: ha rebut 475 denúncies de presumptes casos d'abusos i ha documentat que 13 víctimes es van acabar suïcidant. Els investigadors han afegit que altres 6 persones que van patir abusos van intentar acabar amb la seva vida, i sospiten que aquestes xifres podrien ascendir a mesura que avança la investigació. La comissió, creada per la conferència episcopal l'any 2000, ha explicat que la majoria de víctimes de pederàstia tenien entre 12 i 15 anys i van quedar traumatitzades.

Actualitzat
Un informe amb més de 200 pàgines que recull testimonis de diversos exalumnes d'institucions educatives religioses belgues revela que prop de 500 menors van rebre abusos de religiosos i 13 es van suïcidar pel trauma que els van ocasionar aquests fets, ocorreguts majoritàriament entre els anys 60 i 70.

El document l'ha presentat aquest divendres la comissió que investiga els abusos a menors per part de membres de l'Església belga. El psiquiatre Peter Adriaenssens ha donat a conèixer les conclusions del document, i ha denunciat les "pressions" i el silenci que ha imperat durant aquests anys respecte als casos de pederàstia en institucions religioses.

La majoria de víctimes d'abusos, segons consta a l'informe, tenien entre 12 i 15 anys quan els fets van passar i ara, que voregen la quarantena, encara estan traumatitzats per aquelles experiències.

Anar al contingut