Barcelona

Les Festes de la Mercè de Barcelona tindran menys pressupost i més arts de carrer

La Festa Major de Barcelona, la Mercè 2010, arrencarà el 23 de setembre amb un pressupost de 3,5 milions d'euros, un dels més austers dels darrers anys, i apostarà per un festival d'arts de carrer al parc de la Ciutadella amb propostes de teatre, circ, dansa i animació. De dia i de nit s'hi podran veure activitats a l'aire lliure amb companyies com l'argentina Voalà, la francesa Les Goulus o la catalana Artristras, una de les més antigues del país. La Mercè recuperarà també el canòdrom de la Meridiana com a escenari d'algunes de les més de 300 activitats que hi ha programades.

Actualitzat
Durant els dies de la Mercè, del 23 al 26 de setembre, es podran veure per Barcelona els tradicionals castellers, els gegants, els correfocs, teatre i cinema, a més dels espectacles de carrer, que són la novetat d'aquest any. Finalment, les festes diran adéu amb un piromusical, que aquesta edició oferirà versions de cançons emblemàtiques triades per Jordi Bonet.

A més del canòdrom i el parc de la Ciutadella, la Mercè tindrà més espais a part dels de cada any: el castell de Montjuïc, on es concentraran els espectacles de circ, i una carpa al fossat de Santa Eulàlia. També s'instal·larà un escenari nou a l'avinguda de la Maria Cristina.

La festa arrencarà amb un pregó del poeta Joan Margarit i Dakar en serà la ciutat convidada. Per aquest motiu, hi actuaran també artistes d'allà com, per exemple, Awadi, un dels referents del hip-hop al Senegal, o Doudou N'diaye Rose, que als 84 anys continua tocant el tambor tradicional "sabar", amb els percussionistes catalans Tactequeté.

El delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha assegurat que tot i ser una de les edicions més austeres, aquest any hi ha un dia menys de programació, de manera que, proporcionalment, no perden en qualitat. Per Martí, a més, l'oferta d'aquest any converteix el festival en una proposta única i assegura que la programació és la "més important de Catalunya i possiblement d'Espanya".
Anar al contingut