Barcelona

García-Bragado i Massaguer neguen qualsevol irregularitat en l'hotel del Palau

Dos exalts càrrecs d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona han tornat a la Ciutat de la Justícia per l'hotel del Palau de la Música però no com a testimonis sinó com a imputats. L'exgerent d'Urbanisme Ramon Massaguer, ha declarat durant més de dues hores i ha assegurat que l'actuació municipal en aquest cas va ser correcta. Després ha declarat el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, que ha dit el mateix que Massaguer. Aquest dimarts també havia de declarar l'exdirector jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies, però ho farà finalment aquest dimecres. Tots tres formaven part de la cúpula d'Urbanisme quan s'estava tramitant el projecte de l'hotel del Palau de la Música, promogut per Millet i Montull. Se'ls imputen els delictes de falsificació de document oficial i prevaricació.

Actualitzat
L'exregidor d'Urbanisme i actual quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, i l'exgerent municipal Ramon Massaguer han tornat a la Ciutat de la Justícia en qualitat d'imputats davant la jutge que investiga el cas de l'hotel del Palau de la Música. Juntament amb ells havia de declarar l'exdirector jurídic d'Urbanisme Enric Lambies, però finalment ho farà aquest dimecres.

Tots tres formaven part de la cúpula d'Urbanisme del consistori barceloní quan s'estava tramitant el projecte de l'hotel, promogut per Fèlix Millet i Jordi Montull, que finalment no es va construir. A tots tres se'ls imputen els delictes de falsificació de document oficial i prevaricació. 

Les declaracions

L'exgerent d'Urbanisme Ramon Massaguer ha estat el primer a declarar. Ho ha fet durant més de dues hores i ha assegurat que n'ha sortit "satisfet". Massaguer ha explicat als mitjans de comunicació que "tota l'actuació municipal en el procediment urbanístic de la implantació de l'hotel al Palau ha estat correcta". També ha comentat que no es va assabentar del canvi de titularitat fins al juliol del 2009.

El següent a declarar ha estat el quart tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Ramon García-Bragado, que ha dit el mateix que Massaguer. García-Bragado ha reiterat que l'Ajuntament ha actuat "correctament" en la tramitació del projecte de l'hotel del Palau de la Música.

Hereu els va defensar

Tot i que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va sortir en defensa de l'honorabilitat de García-Bragado i de Massaguer, els ha apartat de les seves responsabilitats a l'àrea d'Urbanisme.

Segons la interlocutòria de la jutge, quan estaven fent la tramitació del projecte els imputats sabien que el propietari del solar era Olivia Hotels i, per tant, el futur hotel ja no estava vinculat al Palau de la Música i al suposat projecte de millora del barri.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut