París

Sarkozy es manté ferm i no frenarà la reforma de les pensions tot i la vaga general d'ahir

Uns dos milions i mig de persones, segons els sindicats, i un milió, segons la policia, han sortit als carrers de França en contra de la reforma de les pensions que proposa el govern de Nicolas Sarkozy. L'executiu vol allargar l'edat de jubilació de 60 a 62 anys. La vaga ha afectat, de retruc, els enllaços per avió i tren entre França i Catalunya. A l'aeroport Prat s'han cancel·lat 26 vols, a Reus se n'han anul·lat 16, igual que a l'aeroport de Girona. Pel que fa al sector ferroviari, també s'han cancel·lat trajectes que enllacen Catalunya i França.

Actualitzat
L'aturada també ha obligat a suspendre els trens que sortien de Barcelona amb destinació a Milà, Zuric i París, i també els que feien el mateix recorregut cap a la capital catalana.

Milers de francesos han secundat la vaga general convocada aquest dimarts contra els canvis que vol fer l'executiu en el sistema de pensions. Només a París s'han reunit fins a 270.000 treballadors. La reforma de la llei de pensions preveu allargar 2 anys l'edat de jubilació, d'ara fins al 2018. Per cobrar la jubilació completa s'haurà d'esperar als 67 anys, en comptes dels 65 actuals. Aquest increment és segons el ministre de Treball francès, Eric Woerth, necessari per assegurar el mateix sistema de pensions fins al 2030.

El sindicats discrepen i afirmen que no pensen deixar de protestar fins que la proposta es retiri. Jean Claude Mailly, de la Unió de treballadors, considera que la vaga general és l'única arma "per pressionar el govern. Si no n'hi ha prou en farem més."

Les mobilitzacions d'aquest dimarts han coincidit amb el debat de la reforma de llei de les jubilacions a l'Assemblea Nacional. Tan bon punt ha començat, s'ha hagut d'interrompre durant una estona: un grup de diputats del Partit Comunista Francès s'han encarat amb els representants del govern, brandant les signatures que havien recollit per aturar la reforma de la llei de jubilacions.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut