28-N: Eleccions al Parlament de Catalunya

Montilla anuncia les eleccions al Parlament pel 28 de novembre

No hi ha hagut sorpreses. Les eleccions al Parlament de Catalunya seran el diumenge 28 de novembre. El president Montilla ha anunciat la data en una compareixença institucional després de comunicar-ho als consellers i al president del Parlament. Montilla ha dit que seran unes de les eleccions més decisives dels últims temps i s'ha adreçat als catalans per dir-los: "Decidireu quin camí ha de seguir Catalunya no en una legislatura, sinó tota una generació". Montilla ha demanat joc net i un esforç pedagògic a polítics i mitjans de comunicació, i als catalans, que s'informin i que votin en consciència i amb total llibertat.

Actualitzat
El president de Generalitat, José Montilla, ha desvelat finalment la incògnita. Les eleccions al Parlament seran el diumenge 28 de novembre. José Montilla ha fet una compareixença extraordinària aquest migdia per anunciar-ho i ha parlat d'una de les eleccions més transcedents de la nostra història recent.

Montilla ha indicat que aquests comicis estaran marcats pel moment de crisi econòmica, pel descrèdit que té la política, per la sentència de l'Estatut i per la tensió en la relació de Catalunya amb Espanya.

La crida als polítics

Als partits polítics els ha demanat joc net i debat de nivell. I ha afegit que desitja que en les setmanes vinents es faci un esforç de pedagogia. Montilla ha subratllat que els reptes que "tenim plantejats no es resolen amb propostes simplificadores, sinó amb un debat polític d'alt nivell".

"El camí per a tota una generació"

Als ciutadans, que s'informin i que siguin conscients que "aquestes eleccions poden marcar el camí que Catalunya seguirà no en una legislatura, sinó en tota una generació".

En últim lloc, als mitjans de comunicació els ha demanat que afavoreixin un debat ric i plural.

Finalment doncs, les eleccions catalanes seran el cap de setmana del Barça-Madrid.



NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut