Imatge d'arxiu de Gerardo Díaz Ferrán, president de la CEOE (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de Gerardo Díaz Ferrán (Foto: EFE)
Madrid

Vist per a sentència el primer judici a Díaz Ferrán per la fallida d'Air Comet

El primer judici contra el president de la patronal CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, per no haver pagat les nòmines dels seus treballadors d'Air Comet ha quedat aquest dilluns vist per a sentència. Se li reclama el pagament de les nòmines dels mesos d'octubre i novembre del 2009, abans que l'aerolínia fes concurs de creditors. Dels gairebé 700 treballadors que encara no han cobrat, només 8 han posat una demanda. Díaz Ferrán rebutja pagar aquestes nòmines perquè considera que s'han de reclamar en el procediment per insolvència de la companyia.

Actualitzat
Díaz Ferran no s'ha presentat avui a la vista oral, però els seus representants legals n'han expressat la intenció de no abonar del seu patrimoni els salaris impagats que se li reclamen, perquè pagar abans el denunciant vulneraria les normes concursals de preferència en el pagament de crèdits. 

El president de la CEOE també nega, en contra de l'opinió dels treballadors, la validesa del compromís personal al qual va arribar per pagar els salaris d'octubre i novembre del 2009 per evitar una vaga convocada l'1 de desembre. Segons l'advocat, el text que va signar era un compromís "ètic i moral" i el document no implica una obligació solidària.

L'advocada del demandant ha recordat que a l'abril la jutge ja va ordenar a l'empresari l'abonament dels 2.451 euros que reclamava el seu client i que va donar un termini de 20 dies a Díaz Ferrán per fer l'abonament o rebutjar-ho, fet que ha causat el judici d'avui.

La Confederació General del Treball (CGT) ha criticat l'actuació de Díaz Ferrán per no haver-se presentat al judici i ha anunciat que si la sentència és favorable, cosa que es podria saber aquesta mateixa setmana, el sindicat estendrà el procediment a la resta dels gairebé 700 treballadors d'Air Comet que ho vulguin.

Fins ara no s'havia fet cap judici a l'expropietari de l'empresa, ja que el primer, fixat pel 20 de juliol, va ser suspès. La caiguda d'Air Comet va precipitar la decadència del "holding" turístic de Díaz Ferrán: Viatges Marsans va presentar suspensió de pagaments; Viajes Crisol, Tiempo Libre i Mundicolor han entrat en un concurs de creditors, i s'ha dissolt l'asseguradora Mercurio.
Anar al contingut