Viena

Un partit ultradretà austríac difon un joc per aturar la construcció de minarets

L'ús de recursos tecnològics en la política és cada vegada més freqüent. Vídeos, xarxes socials, aplicacions per a mòbil o jocs de tota mena serveixen per difondre idees polítiques o promoure campanyes electorals. Al land austríac d'Estíria l'ús d'internet per part de l'extrema dreta ha provocat una polèmica que encara no se sap si acabarà per afavorir els interessos d'aquest grup.

Actualitzat
El partit ultradretà FPO (Partit de la Llibertat) promou la candidatura de Gerhard Kurzmann a les eleccions regionals d'Estíria del pròxim dia 26 de setembre amb un videojoc "online" anomenat "Moschee Baba", una expressió que es pot traduir per "Adéu-siau, mesquita". El joc convida els usuaris a posar un gran signe de stop damunt de minarets de mesquita.

La utilització d'aquest recurs per cridar l'atenció dels electors ha aixecat polseguera al país però els seus autors insisteixen que no hi ha cap acció violenta. El candidat dels Verds ha demanat que s'investigui la candidatura del FPO per incitar a la violència. En realitat, es tracta de clicar per aturar la construcció de minarets. Si l'usuari no ho aconsegueix, la torre s'alça de forma completa i apareix un muetzí que fa la seva pregària.

Enquesta i campanya

Si se'n surt i atura els minarets, abans que s'enfilin del tot, posant amb el ratolí un signe de stop a sobre cadascuna d'aquestes construccions en el temps que se li dóna, guanya la partida. En qualsevol dels dos casos, al final s'accedeix a una enquesta que demana a l'usuari si és partidari de prohibir els minarets a Àustria, com ja va passar a Suïssa després d'un referèndum.

L'ús d'aquest argumentari ha provocat sorpresa perquè al land d'Estíria, segons informa una agència austríaca de notícies, no hi ha ni una sola mesquita amb minaret i només un 1,6% de la població és de religió musulmana. Amb tot, l'acció fa creure que aquest partit enfocarà les seves campanyes amb aquesta música de fons, la mateixa que ha permès a un partit d'ideologia semblant tenir la clau del govern als Països Baixos.
Anar al contingut