Barcelona

El president de la Generalitat anunciarà la setmana vinent la data dels comicis al Parlament

La incògnita sobre la data de les eleccions al Parlament es desvelarà la setmana vinent. Així ho ha anunciat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. Baltasar ha indicat que el debat sobre la data dels comicis ha estat present a la reunió dels consellers, la primera després de les vacances, i que el president els ha anunciat que la setmana vinent farà pública la data de les eleccions al Parlament.

Actualitzat
La incògnita sobre la data de les eleccions al Parlament es desvelarà la setmana que ve. El president de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat als seus consellers que la setmana vinent farà pública la data del comicis i així ho ha comunicat a la premsa el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar. El conseller ha afegit que el compromís de Montilla és anunciar la data la setmana vinent tot i que podria trigar més a convocar-les. Ho ha de fer amb 54 dies de diferència amb la celebració dels comicis.

La data més probable és el 28 de novembre, si no es vol fer coincidir les eleccions ni la campanya electoral amb la visita del Papa -el 7 de novembre- ni amb un pont festiu -el 31 d'octubre-. El comicis s'haurien de convocar, en tot cas, abans del 16 de desembre que n'és la data límit del final de la legislatura. De moment, l'única cosa que és segura és que les eleccions no seran el 24 d'octubre perquè Montilla les hauria d'haver convocat aquest dilluns per complir els terminis legals.

Francesc Baltasar ha explicat que el president no els ha comentat els motius que li han fet descartar el 24 d'octubre i ha recordat que el president ja ha dit que no veu incompatible que la cita amb les urnes coincideixi amb un Barça-Madrid, que es juga el 28 de novembre. Baltasar ha afegit que els consellers no han fet comentaris sobre quina seria la data més convenient per fer les eleccions.

L'anunci de Montilla als seus consellers s'ha fet en el primer Consell de Govern després de les vacances d'estiu i en el qual el govern ha donat llum verda al reglament dels "afterhours" i de les fosses comunes i a un pla per impulsar el cotxe elèctric.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut